.

Koirat kotonamme / Dogs at our home

.
Tällä hetkellä / At the moment : Edesmenneet / Before:
A 0/0 
Tarkatan Ilopilleri "Hupi"
narttu/female s. 10.7.2007

uma1p.jpg (12826 bytes)

FIN KVA IP3 SchH3
Umlaut van de Duvetorre
"Uma"
narttu/female s. 25.2.1996 - k. 20.6.2007

Roki1.jpg (27963 bytes)

FIN KVA, VK3, HK3, YK2, JK1
Hassunketun Irokes "Roki" 
uros/male, s. 9.8.1989 - k. 15.4.2002

Eppu1.jpg (25101 bytes)

VK3, HK2, YK1, JK1
uros/male Loviatan Erasmus "Eppu"
s. 1.1.1991 - k. 9.8.2001

 

Me Antilat / Our family

Perheeseemme kuuluu vaimoni Katri, lapsemme Emmi (-98) ja Tapio (-02), minä Tarmo, sekä tervueren narttu Tarkatan Ilopilleri. Leipä perheeseen tulee tietotekniikka-alan yrityksistä.

Belgianpaimenkoiratouhuissa olemme olleet mukana vuodesta 1989 lähtien. Sitä ennen meillä oli saluki ja jo lapsuusaikana molempien perheissä oli koiria.


          
     Tarkatan Ilopilleri "Hupi"                          

Katri.jpg (25054 bytes)
Vasemmalta Eppu, Katri ja Roki, alimpana Uma.


Kokemusta belgianpaimenkoiratoiminnasta meille on kertynyt mm. seuraavanlaisissa tehtävissä:
  • Koulutusohjaajana ja yhdistystoiminnan vastuutehtävissä SBPKY:n pääkaupunkiseudun paikallisissa toimintaryhmissä vuodesta 1991 alkaen.
  • Olemme olleet katsomassa tai minä olen toiminut joukkueen johtajana kaikissa belgianpaimenkoirien IPO:n MM-kilpailuissa vuodesta 1996 alkaen useana vuonna, lisäksi olemme olleet seuraamassa myös Ranskan Ring-loppukilpailuja.

Lisäksi itse olen toiminut

Eppu2.jpg (24281 bytes) Aktiivisen yhdistystoiminnan ohella aivan erityisenä mielenkiintomme kohteena on tänä aikana ollut koiran koulutus, koiran luonteen ymmärtäminen ja kaikenlainen työskentely yhdessä koiran kanssa. Koiriemme kanssa olemme kilpailleet viestillä, haussa, jäljellä, yleiskokeessa, IPO:ssa ja TOKO:ssa. Raunioita ja agilityä olemme kouluttaneet koirillemme, mutta emme ole osallistuneet virallisiin kokeisiin.

Koiran luonteen arvostuksesta johtuen mielenkiintomme onkin nyt myöhemmin painottunut erityisesti käyttölinjaisiin belgianpaimenkoiriin. Vuosien myötä belgianpaimenkoiraharrastuksesta on tullut perheemme elämäntapa, johon kuuluu tärkeänä osana lukuisat ystävät ja tuttavat sekä Suomessa että ulkomailla.
Hassunketun Irokes, Loviatan Erasmus, Umlaut van de Duvetorre

Pienimuotoinen kasvatustyömme alkoi vuonna 1998 ja keskitymme siinä pelkästään käyttölinjaisiin tervuereneihin. Tavoitteemme on edistää tervuereneiden käyttöä rodulle tyypillisissä tehtävissä kasvattamalla terveitä ja käyttöominaisuuksiltaan erinomaisia harrastus- ja työkoiria.

Kokemuksemme mukaan koiran luonteen ja käyttöominaisuuksien jalostaminen on erittäin vaativaa ja se edellyttää vähintäänkin, että kasvattaja ymmärtää ja tietää mikä on toivottavaa sekä kykenee systemaattisesti valitsemaan jalostusyksilöitä, jotka omaavat ja periyttävät toivottuja ominaisuuksia. Meillä on ollut aktiivisen koiraharrastuksemme puitteissa mahdollisuus kerätä kokemuksia ja tietoja siten, että uskomme että meillä on tässä suhteessa rodulle annettavaa myös kasvattajina. Jalostus- ja kasvatustyömme perustuu parhaisiin käyttömalinoislinjoihin ja niistä syntyneisiin tervuereneihin. Näin pyrimme luomaan uutta tervueren-kantaa, jossa esiintyy vahvana hyvälle palveluskoiralle tarvittavia luonteenpiirteitä, kuten stressinsietokyky, keskittymiskyky, voimakkaat vietit, rohkeus ja avoimuus.

Uma2.jpg (19104 bytes)
Umlaut van de Duvetorre

Uma1.jpg (19066 bytes)

Koko perheen puolesta

Tarmo

 

 

 

 


Tarmo.jpg (30066 bytes)    
Emmi 1.jpg (15143 bytes)  
Tarmo ja Emmi                  
Emmi ja Tarkatan Bonbon    Tapio ja Tarkatan H-pentue